Alfons Verreijt

Alfons Verreijt

Studeerde zang lichte muziek aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam. Als zanger trad hij op in binnen -en buitenland in akoestische en elektrische bands, met covers en eigen werk. In 2002 debuteerde hij met zijn solo-CD “No man’s land” met eigen songs.

Zangcoach

Als zangcoach was hij betrokken bij meerdere televisieprogramma’s, zo was hij zangcoach voor kandidaten van Henkjan Smits in x-Factor. Daarna volgde So you wanna be a popstar, Popstars en the Winner is….

Auteur

Alfons schrijft al sinds 1997 artikelen en columns over zingen en zangtechniek in bladen zoals Music Maker, bandcoach en Zing magazine.

Eigen methode

Als conservatoriumstudent raakte Alfons in verwarring door tegenstrijdigheden in de toenmalige zangmethodes. Wat er voorhanden was, leek ook niet geschikt om jazz en pop mee te leren zingen: alles was nog op de klassieke zangstem gericht. Sindsdien liet het idee hem niet los, dat er een betere methode moest bestaan. Hoewel hij even dacht deze gevonden te hebben in CVT, vervolgde hij toch zijn zoektocht. Maar met de ontdekking van nieuwe zangmethodes zoals Lichtenberger, CVT, Speech level singing en EVTS, begon hij meer overeenkomsten te zien dan verschillen. Er was een ongeschreven gemeenschappelijke basis, op grond waarvan al deze methodes een theorie hadden. Alfons schreef die basis op. In 2009 ontwikkelde hij daarmee de volledig nieuwe VocalFeedback ® methode. Met een treffende eenvoud kan nu iedereen meteen snappen hoe de stem werkt en hoe je hem kunt verbeteren. Dat legt hij duidelijk uit in zijn boek over VocalFeedback, “de essentie van de stem”. Dankzij hem hebben al vele zangers een snelle ontwikkeling kunnen maken en hebben ook vastgelopen en verwarde stemmen weer lol gekregen in zingen.

 

Tekst niet kopiëren. ©VocalFeedback